Apple’s New Campus

A few of my favorite excerpts from Steven Levy’s tour of Apple’s new campus.

“Jobs discussed the walls he had in mind for the offices: “He knew exactly what timber he wanted, but not just ‘I like oak’ or ‘I like maple.’ He knew it had to be quarter-­cut. It had to be cut in the winter, ideally in January, to have the least amount of sap and sugar content. We were all sitting there, architects with gray hair, going, ‘Holy shit!’”

“At first, we had no idea what Steve was actually talking about with these pods. But he had it all mapped out: a space where you could concentrate one minute and then bump into another group of people in the next,” Behling says.”

“To withstand earthquakes, the Ring is mounted on huge steel base isolators that ensure the building can move up to 4.5 feet in any direction without losing its vital services.”

“The very toughest challenge came from constructing the giant glass sliding doors for the café—they had to extend from the ground to the roof, a full four stories. Each door leaf is about 85 feet by 54 feet. “The only doors I know of in the world that size are on an airplane hangar,” Diller says.”

“It’s not like we’re asking people to be uncomfortable at work,” she says. “We’re asking them to recognize that part of being connected to the outside is knowing what temperature it is. We don’t want you to feel like you’re in a casino. We want you to know what time of day it is, what temperature it is outside. Is the wind really blowing? That was Steve’s original intention, to sort of blur that line between the inside and outside. It sort of wakes up your senses.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *